Sunday, 27 January 2013

ESP - Soy Protein Isolate Powder



Seterusnya, ESP a.k.a Soy Protein Isolate Powder

Serbuk ESP ni pula merupakan sumber protin bukan GMO yan lengkap dengan semua Asid Amino yang diperlukan oleh tubuh.

Serbuk ESP SHAKLEE merupakan sumber protein soya yang terbaik dengan menyediakan 14 gram protein soya bukan Amino yang diperlukan oleh tubuh kita bagi proses sintesis protein termasuk 9 asid amino penting. Perbezaan diantara protein daripada sumber daging, telur dan tenusu dengan ESP adalah ESP ni rendah lemak dan bebas laktosa dan kolesterol.

SHAKLEE ESP

  • Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten.
  • Protein soya membantu mengurangkan kolesterol.
  • Mengandungi 5 vitamin B penting, separuh daripada keperluan kalsium harian dan soya isoflavones. Kajian menunjukkan bahawa soya membantu dalam mengawal kestabilan hormon semasa tempoh putus haid.
  • Protein soya bukan -GMO ini dihasilkan di bawah 1 program yang digelar Identity Preservation Program (IPP), dimana kacang soya dipantau dan dijaga dngan teiti dari proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.


 

Wednesday, 16 January 2013

B-Complex


DIPERKENALKAN... KELUARGA PRODUK SHAKLEE....

Soalan pertama.......... soalan cepu emas ni... ;D
Adakah kita nih mendapat VITAMIN B yg mencukupi setiap hari? Tuh belum kira lagi faktor-faktor sekeliling yang  boleh meningkatkan risiko kekurangan bekalan vitamin B ni.... cam tekanan harian a.k.a stress, tabiat pemakanan yg tak sihat & penggunaan sesetengah ubatan. Apa yg nak ditegaskan kat sini, Vitamin B ni merupakan keperluan asas dalam diet yg sihat.

B yang lengkap & seimbang

B Complex Shaklee menawarkan vitamin B yang lengkap, mengandungi 8 jenis vitamin B bagi membantu memelihara kesihatan yang baik.
  • B1,B2,B3,B6, Biotin dan asid pantotenik membantu badan menukarkan protein, lemak dan karbohidrat kepada tenaga.*
  • Asid folik dan B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah di dalam tubuh. Jumlah asid folik yang mencukupi dalam diet harian membantu mencegah kecacatan tiub neural bagi wanita yang merancang kehamilan sebelum konsepsi dan semasa 12 minggu tempoh kehamilan bagi dos harian sebanyak 400mcg.*

APA YG HANGAT GITUUUU....

Assalamualaikum & salam sejahtera...

Hai.. macam mana dengan hari ni? ceria tak diawal pg nih? kalau ya, harapnya sampai ke petang lah hendaknya.... Okies, hari nih sy nak berkongsi produk yg amat3x sy suka nak promot.... memandangkan semasa saya melalui masa mengandung & berpantang dulu saya pun tak berapa kenal dengan produk nih.... last2 minit masa menyusu baru leh grab... :)
Produk ni special utk ibu2 mengandung & melahirkan baby....sgt2 bagus.... sape2 yg ada kakak ke, adik ke, wife apatah lagi... sy amat sarankan produk ni.... Produk apa tuh? Jom layannnnnn.....


Taraaaaaa... nih dia....
Nih set bagi ibu2 yg mengandung &  berpantang.... mmg sgt bagus tau.... Apa yg ada dalam set nih... ?

Okey, SET MENGANDUNG mengandungi:
     1~ ESP
     2 ~ Vita-C Plus
     3 ~ Vita-Lea
     4 ~ B-Complexe
     5 ~ Ostometrix 
     6 ~ Omega Guard

Manakala SET BERPANTANG pula terdiri daripada:
     Item 1 hingga 5 di atas... dengan tambahan
     6 ~ Alfalfa Complex
     7 ~ GLA Compelx

Apa pula kandungan & kegunaan bahan dalam senarai di atas nih? Nak tau.... sambung selepas ini.... :D

Friday, 11 January 2013

SAYA & SHAKLEE

Assalamualaikum warahmatullah....

Salam ceria... hari ini sudah hampir ke penghujungnya.... apa yg telah kita lakukan sepanjang hari ini? adakah penuh kegembiraan atau kesedihan? Tidak kiralah apa yg berlaku, hadapilah dengan penuh sabar dan bersemangat... [lebih kpd mengingatkan diri sendiri....] :D

Di akhir tahun 2012... AWC telah menambah koleksi daripada pakaian dan beg wanita kepada pakaian & kelengkapan utk kanak-kanak.... sangat mengujakan... :D

Utk thn ni pula AWC telah melangkah setapak lagi dengan menyertai keluarga produk mesra alam dan kesihatan yang  tidak perlu diperkenalkan serta mempunyai pengikutnya yg tersendiri... JENG JENG JENG...... .AWC pada masa kini telah menjadi SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR. 
Oleh itu, kepada pelanggan, sahabat, keluarga, tidak kiralah siapa pun yang ingin mencuba produk ini... atau sudah kehabisan stok.... bolehlah menghubungi kami untuk mendapatkan bekalan. Kepada yang baru ingin mencuba... memang tidak rugi berbelanja untuk kesihatan diri kan.... 


Thursday, 10 January 2013

SELAMAT TAHUN BARU 2013

Salam semua.... sahabat.... keluarga... yg tersayang....

Telah menjangkau 10 hari dalam tahun 2013 ini.... baru hari ni nak terhegeh2 menghapdet blog nih.... Tahun ni ada macam2 azam [byk sgt... leh ke capai tuh?  hehehe]. Naik 1 thn, maka umur pun akan meningkat 1 tangga lagi...
Tahun ni sambutan dgn baby baru lah kan... mmg sgt best... rezeki bertambah dgn kelahiran baby baru ni insyaallah... semoga semuanya dipermudahkan....

Hai allzz... cam ne pulak ngan anda semua? Azam baru dah list ke? Azam yg lepas dah tercapai ke? harap2nya semuanya in orderlah lah k.....

So, SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU 2013 [walau dah basi!!! huhuhu] Semoga tahun ni lebih positif dalam menempuhi segala cabaran & dugaan.... Bila aura positif datang pastinya hidup lebih bahagia & bermakna....